Meer dan 323 vluchtelingen in het kamp

Nieuws uit het tentenkamp:

Meer dan 323 vluchtelingen in het kamp

Op dit moment verblijven in het kamp 225 Irakezen, 80 Somaliërs, 15 Iraniërs, 2 Eritreërs, 1 Azerbeidjaan en een onbekend aantal Afghanen. Die laatste groep loopt risico op gedwongen uitzetting.

Tekort aan tenten en dekens

Opnieuw is er een tekort aan tenten en dekens. Dit omdat weer veel nieuwe mensen zich hebben aangesloten bij de actie en ondanks de gigantische geweldige hulp uit het hele land. Die hulp komt ondermeer van Occupy en Irakese studenten. Gisterenavond laat reed weer een busje, dit keer met aanhanger, met bananen, appels, brood, kookpitten, gasflesjes, dekens, matrassen, verlengsnoeren, kinderboekjes en een oranje voetbal, vanaf Utrecht richting ter Apel. Sommige helden zetten zich dag en nacht in, verzamelen spullen en eten en regelen vervoer. Ook mensen uit andere steden en uit de omgeving van Ter Apel brengen regelmatig materialen en eten.

Internet

Gisteren is het niet gelukt internet in de lucht te krijgen. Vandaag gaat dit wel lukken. Dankzij de hulp van handige mensen en spullen uit het hele land. Iemand uit de omgeving stelt een generator ter beschikking. Donateurs zorgen voor de financiering.

Somaliërs tentenkamp 1 + 2 morgen op bezoek

Morgen brengen Somalische afgevaardigden van tentenkamp 1 + 2 een bezoek aan het kamp. Ze hebben geld en spullen ingezameld, zoeken nog wel vervoer. Graag 10 u vertrekken uit Vught. Kijk op facebook vluchtelingenopstraat voor contactgegevens.

Vervoer nodig

Regelmatig is vervoer nodig en worden oproepen verspreid via facebook. Voor het materiaal (tenten en dekens) dat Emmaus Domstad verzamelt is nog vervoer nodig: vertrek: vrijdag- of zaterdagmiddag vanaf 13 u vanuit Utrecht. Kijk op facebook vluchtelingenopstraat.

Medische hulp

Er zou vandaag een dokter op bezoek gaan, een gepensioneerde arts uit Amsterdam. Over enkele dagen zal een verpleegkundige zich aansluiten en daar permanent gaan kamperen. De hoogzwangere vrouw is nu wel onder medische controle en logeert nu bij iemand in de omgeving.

Tentenkampakkoord?

Of het tot een tentenkampakkoord zal komen, moet dinsdag blijken als in de Tweede Kamer gestemd wordt over de breed ondertekende moties over Somalië, Irak en het tentenkamp. Lees elders het verslag van het debat.

Dringende oproepen voor hulp en transport  op facebook:

Vluchtelingenopstraat

                        http://www.vluchtelingenopstraat.blogspot.com

                        https://stil2.wordpress.com

 

www.stil-utrecht.nlwww.prime95.nl – m2m.streamtime.org

Donaties:

Donaties zijn welkom op giro 57 56 118 Stichting Lauw-Recht, ovv actie TerApel (dit is projectenrekening van STIL), of doneer direct aan de actievoerders zelf.

 

Tenten, dekens, matjes, zeil, eten, warme thee, koffie en suiker, graag direct langsbrengen !

 

Op facebook vluchtelingenopstraat staan de laatste oproepen voor hulp en vervoer.

 

Journalisten en anderen die direct de updates willen ontvangen, graag mailadres doorgeven aan: stilnieuws@gmail.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s